Over ons

KVK 59032650 / BTW  NL853288422B01

Sinds 1928

Begin 1928 opent familie Postema vol vertrouwen dierenspeciaalzaak Divoza, ontstaan uit Dieren Vogels en Zaden. Met nog geen 40m2 winkeloppervlakte een goed concept in het dorpje onder de rook van Groningen.  Hard werken, vol passie en goed ondernemerschap zorgen dan ook al snel voor regionale bekendheid. Inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf kiest fam. Postema er begin jaren 60 voor volledig verder te gaan als specialist in ruitersport. Passie voor paarden en vraag naar een specialisme in de ruitersport zorgen voor een nieuwe visie. Met zo’n 5 werknemers in dienst viert Divoza eind 1978 haar 50 jarig jubileum.  

De keuze te kiezen voor de passie voor paarden blijkt een goede.  In 1980 is de rem eraf bij Divoza en is de groei niet meer te houden.  Wat volgt is uitbreiding aan de winkel aan de Bosweg in Leek en meer specialisten in dienst.  Visie blijkt er in 1992 des te meer wanneer Divoza Zoetermeer haar deuren opent en Divoza zich nationaal gaat oriënteren. Ook online begint Divoza in 1998! al met haar eerste online winkel.  

In millennium jaar 2000 verhuist vestiging Leek naar de Zernikelaan in Leek en is de eerste ruitersport megastore een feit.  Het geheim van Divoza is dan ook de ongekende passie voor paarden.  Inmiddels uitgroeit naar 6 megastores in Nederland en een wereldwijd gewaardeerde online store.  Met ruim 100 hardwerkende  ruiter specialisten in dienst is Divoza Horseworld een hoog gewaardeerd ruitersport specialist.